Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Anløbsbroer indviet i Tange Sø.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-08-11
D. 5-8 2016 blev tre nye anløbsbroer indviet i Tange Sø, så nu kan besøgende komme en tur ud på søen og se den fra alle sider. To af de tre anløbsbroer er anlagt, mens den tredje forventes færdig indenfor 14 dage. Broerne skal bruges som anlægspladser for den kommende soldrevne turistbåd, der bliver indviet d. 20-8. Det røde bånd blev klippet i fællesskab af tidligere Silkeborg-borgmester Jørn Wurtz, der er Formand for Foreningen vedrørende tursejllads på Tange Sø og Kommunikationsdirektør i Hedeselskabet Christian Bogh.
Det foregik ved Tange Søbad, hvor den ene bro er anlagt, så det var en "festdag" for sø-tilhængerne, ikke mindst for den aldrende "søkriger" Verner Gorridsen, der i mange år har kæmpet for bevarelsen af den menneskeskabte sø. Til avisen udtaler han:
 -Det er en pragtfuld dag. I Søforeningen har vi det motto, at vores natur skal være til glæde for flest mulige, ikke kun snævre interesser. Og her står vi på en ny bro, der giver endnu flere mulighed for at komme helt ud og opleve den dejlige natur her. Kun idioter kan finde på at ændre på det her skønne område.  
Jørgen Wurtz der er formand for Foreningen vedrørende sejllads på Tange Sø udtalte til Bjerringbro avis:
-Det er en rigtig god dag, og det er fantastisk at se, hvordan vores solbådsprojekt er blomstret. Det har taget omkring et år fra vi fremlagde projektet, til at vi står her i dag så man må sige det er gået hurtigt!
I broprojektet indgår også, at der skal sættes touch-skærme yderst på de tre broer, så besøgende med et tryk på skærmen kan læse og se billeder om søen og dens natur. Der skal nu laves programmering og skærmene ventes på plads omkring 1. maj næste år.
Det er Friluftsrådet, Silkeborg og Viborg Kommuner samt Foreningen vedrørende sejllads på Tange Sø der har doneret pengene til broerne, mens det er Hedeselskabet der har skænket pengene til touch-skærmene!

(Kilde: Artikel i Midtjyllandavis d. 6-8 2016, s. 26 samt artikel i Bjerringbro Avis d. 10-8 2016, s. 21)

..