Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Anlagte gydebanker i Gjern Å.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-05-24
Forleden var jeg ude og inspicere nogle af de gydebanker og stryg Gjern Fiskeriforening har anlagt her på det seneste i Gjern Å (Gjern å er et tilløb til Gudenåen ovenfor Tangeværket).
Det så helt fint ud (til trods for at vandet i Gjern å er brunligt, og der derfor ikke er den bedste sigtbarhed i vandet!), og jeg vil gerne tilkendegive at det er en udvikling og et tiltag jeg syntes er meget positivt.
For ikke så mange år siden satte man "blot" fangstklare bækørreder fra dambrug ud i åen (dvs. fisk på ca. 30-60 cm). Det gør man mig bekendt (?) ikke mere, men satser i stedet på at få (gen)skabt nogle egnede steder til gydning til de fisk, der naturligt er i åen.
Jeg syntes det er udtryk for en rigtig indstilling til fisk og fiskepleje, og Gjern Å er nu også ved at være klar til at tage i mod de fisk der evt. måtte finde herop, hvis der en dag bliver skabt mulighed for det ved Tange.
Det er i mine øjne udtryk for fremsynethed, så tak til Silkeborg Kommune, Gjern Fiskeriforening (de folk der har stået for det og taget del i arbejdet!) samt de lodsejere der har givet deres tilladelser til disse projekter!
Jeg tror nok, at det er meningen, at der skal anlægges endnu flere, og jeg vil følge med i, hvordan det skrider frem, da jeg trådte mine barnesko som lystfisker (sammen med min gamle bedstefar iøvrigt!) ved netop dette fine og naturskønne vandløb, der ligger i det midtjyske Søhøjland, og bl.a slynger sig roligt afsted nedenfor Gjern bakker! En travetur her er også en fryd for sjælen for de der ikke fisker!

M.A 

.Anlagte gydebanker i Gjern Å..