Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Henrik Gyorkos' første laks dette forår. En fangstberetning.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-05-15
En af Gudenåens og Lilleåens store lystfiskerprofiler - Henrik Gyorkos fra Laurbjerg fangede tidligt i morges sin første laks dette forår.

Henrik beretter om fangsten:

"Jeg ankom til Sandskredet omkring kl. 5.00 sammen med en anden fisker, og mens denne fisker gik opad åen for at starte sit fiskeri på "Nord/Syd- stykket" påbegyndte jeg mit fiskeri lidt ovenfor Skredet, og fiskede ned mod selve Skredet. Efter kort tids fiskeri så jeg en fisk der vendte i overfladen lidt nedstrøms "busken" i egen side i Skredet, og jeg gik derfor ned til den, og kastede min reje ud til den. Den ville imidlertid ingenting. Endnu en laks viste sig nu på selve "revet", og jeg gik derfor tilbage, og kastede herefter ud til den. 
Efter 4-5 kast huggede den - ikke voldsomt, men dog så jeg ikke var i tvivl om, hvad der havde fat. Den fik derfor lidt tid til at "tygge" på rejen, og så "knaldede" jeg til den.
Herefter tog den først et "pænt" udløb opstrøms, for dernæst at vende rundt, og tage udløb på udløb ned ad åen. Jeg troede derfor den var noget større end den i virkeligheden var, da jeg ikke kunne "holde" den.
Jeg holdte den herefter noget "stramt", og så gik den fri af vandet.
Efter ca. 10 til 15 minutter blev den dog mere medgørlig, men hver gang den nærmede sig land, stak den ud i midten af åen igen.
Tilsidst blev den dog "mør" og kom sikkert på land.
På land sagde længden 89 cm og vægten 6.4 kg (målt og vejet ved åen). 
Omsider lykkedes det at fange en laks i år, hvilket var en forløsning, efter at have brugt en del tid ved åen."

Undertegnede ankom til Sandskredet lidt senere, og kunne dermed få et syn af den fine laks, og gratulere Henrik med fangsten. Endnu engang:

"Stort tillykke med den flotte laks, Henrik. En velfortjent fisk!"

M.A

.Henrik Gyorkos' første laks dette forår. En fangstberetning..