Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Næstformanden for Gudenåcentralen Hans Pedersen kalder "det visionære varmeprojekt" på Gudenåcentralen for "Verdenshistorie"!

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-05-08
Projektet med at nedkøle vand, og dermed skabe energi er unikt, og kan kaldes "verdenshistorie" mener Næstformanden for Gudenåcentralen - Hans Pedersen. Det fremgår af Midtjyllansavis d. 3-5 2016.
"Den måde dette varmeprojekt kan laves på ved at bruge et køleelement til at nedkøle de 22.000 liter vand, der strømmer i sekundet, og som skal omdannes til fjernvarme, er ikke set før, og dermed noget helt nyt indenfor vandvækstteknologi, og vi ønsker derfor en afklaring omkring et evt. omløbsstryg og vil gerne være medspillere", sagde Hans Pedersen og tilføjede: 
"Det er umuligt at gøre alle tilfredse, men det er muligt at skabe en løsning, hvor alle ikke er utilfredse."
Sagt med adresse til et serpentiner- omløbsstryg hvor 5 procent af Tange Sø's vand bruges, og vil kunne etableres og indgå naturligt i omgivelserne ved Tangeværket.
"Vi kan selv finansiere det, så det eneste vi beder om er en hurtig behandling af myndighederne", sagde Hans Pedersen.
Torben Nielsen Fra DONG Energy var lidt mere moderat i sin vurdering, men mente "at det ville være unikt at man kan konvertere strøm til varme i samme hus. Firkantet sagt kommer der 3 kasser varme ud, når man putter 1 kasse strøm ind. Det gør teknologien interessant, at man får mere ud, end man putter ind", mente Torben Nielsen.

(Kilde: Midtjyllandsavis d. 3-5 2016, artikel af Kim Simmelsgaard) 

..