Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Banedanmark er positive overfor et forslag fra Langå Miljøgruppe om tunnelforbindelse i Sølystområdet (Jernbanesvinget) i Langå.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-04-02
Banedanmark er positive overfor Langå Miljøgruppes forslag om at etablere en tunnel under banen ved Sølystområdet (Jernbanesvinget) fremgår det af Gudenådalens Avis, d. 9-2 2016.
Der har i forbindelse med et projekt om noget anlægsarbejde på banen været afholdt en idefase-høring for at indhente forslag til forhold der skal tages hensyn til i de videre undersøgelser.
Af avisen fremgår det, at Miljøgruppen har indsendt to høringssvar hertil.
Det ene går ud på, at man i forbindelse med anlægsarbejdet på banestrækningen etablerer en fodgænger- og cykeltunnel under banen på Vibevej i Sølystområdet.
I dag finder der en del "uautoriseret" trafik sted over banen, og en tunnel vil kunne skabe "let og lovlig" adgang til Gudenåen for beboerne i Sølyst og Digterparken. Også mange lyst- og sportfiskere benytter dette sted til at "krydse" banen. 
Man vurderer fra Miljøgruppens side at den bedste placering for en tunnel vil være lidt syd for Jernbanesvinget.
Af avisen fremgår det at formanden for Langå Miljøgruppe Leif Mårtensson glæder sig over, at Banedanmark tager positivt imod forslaget. Det bliver dog ikke Banedanmark der skal finansiere anlægget, men Randers Kommune, så Langå Miljøgruppe vil tage kontakt til kommunen.
Langå Miljøgruppes andet forslag går ud på at der etableres en passage over eller under Stationsvej i Stevnstrup, da det af Banedanmarks ideoplæg fremgår, at der skal fjernes to overgange nær og i Stevnstrup. Her skal Banedanmark også undersøge hvorvidt dette kræver medfinansiering af kommunen.
Der kommer endnu en offentlig høring med mulighed for at kommentere projektet. Denne høring forventes igangsat efter sommerferien 2016.

(Kilde: Gudenaadalensavis' hjemmeside, artikel af Vibeke Skov, Langå d. 9-2 2016) 

..