Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Fredag d. 1-4 åbnes der for dagkortsalget på Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforenings fiskevand, og gedderne fredes i Gudenåen fra d. 1-4 til d. 30-4.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-03-29
Fredag d. 1-4 2016 åbner Bjerringbro Og Omegns Sportsfiskerforening for dagkortsalget. Hermed er hele Gudenåen "åben" for alle lyst- og sportsfiskere på de parceller åens foreninger har fiskeret på (samt naturligvis også stykket fra Frisenvold Laksegård ved Stevnstrup og nedstrøms hvor fiskeriet er "frit"!).
Iøvrigt er det stadig muligt at blive medlem af Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening!
Seneste offentliggjorte indrapporterede laks fra Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforenings fiskevand daterer sig til d. 25-3 hvor Siegfred Madsen - der ellers normalt fisker i Karup Å - fangede et flot eksemplar på 85 cm og 6.7 kg på spinner, mens seneste indrapporterede laks fra Langå Sportsfiskerforenings fiskevand - er den lokale storfanger fra Langå - Jørgen Nielsens fisk på 92 cm og 7.54 kg fra d. 28-3!
Her fra d. 1-4 skal man endvidere være opmærksom på, at Gudenåens gedder er "totalfredede", hvilket vil sige at alle gedder uanset størrelse skal genudsættes, hvis man fanger en sådan! Denne "totalfredning" varer frem til d. 30-4, og er gældende for hele åen.
Apropos gedder - så gik undertegnede og fiskede tæt ved "Bamsebo Camping" (Zone 5) i dag. På "Bamsebo's Campings stykke" af åen gik også en kvindelig lystfisker og fiskede, og pludselig råbte hun mig an, da hun havde kroget en "stor fisk". Jeg bevægede mig herefter ned til hende, og hjalp hende med lande en flot, velnæret gedde på 89 cm, som hun i fin stil fightede før jeg nettede den for hende! Jeg hjalp hende efterfølgende også med at afkroge, genudsætte og fotografere gedden, som jo - da den var over 80 cm skulle "ud" igen! (På Bjerringbro og Omegns Sportfiskerforenings fiskevand er det kun tilladt at hjembringe gedder mellem 60 cm og 80 cm!).
Den stolte storfanger kan ses på det billede jeg har indsat, og et stort tillykke skal lyde herfra! En sådan debut fortjener respekt, og jeg tror hun fik sig en god og mindeværdig fangstoplevelse til trods for at fisken blev sat ud igen!  

M.A

.Fredag d. 1-4 åbnes der for dagkortsalget på Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforenings fiskevand, og gedderne fredes i Gudenåen fra d. 1-4 til d. 30-4..