Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Status på fiskeriet og sæson-afslutning.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-10-18

Fiskeriet i Gudenåen "synger" nu snart på sidste vers, så det er ved at være sidste udkald, hvis man skal have sikret sig en fisk til middagsbordet, fryseren eller "blot" ønsker at sætte sin fangst retur igen. Der er den seneste tid fanget en "pæn" del fisk i Gudenåen - overvejende laks men også (og glædeligt) enkelte havørreder.

De råd jeg gav til udøvelsen af fiskeriet i "Nyheden" d. 27-9 2016 er stadig aktuelle.

De største laks har været fisk i 7-8 kgs. klassen, så en af de "helt store" har "vi" endnu til gode at se her i efteråret, men hvem ved, måske bliver det "dig" der fanger den!?

Hvad angår havørrederne har de største eksemplarer her været fisk i 4 kgs. klassen, men en af åens store "fluefiskeprofiler" Henrik Møller har genudsat større fisk, hvilket må siges at være opløftende!

Gudenåen fredes d. 31-10 2016 på den del af åen hvor Langaa Sportsfiskerforening har fiskeretten, mens Gudenåen først fredes d. 15-11 2016 på de parceller hvor Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening og Randers Sportsfiskerklub har fiskeretten. Det er dog kun muligt at købe dagkort til disse to foreningers vand frem til d. 31-10 2016.

Lilleåen fredes pr. 31-10 2016 både på Langaa Sportsfiskerforenings fiskevand samt på Hadstens Lystfiskeriforenings del af åen (og også hos de øvrige foreninger der har fiskeret her!).

D. 29-10 2016 holdes der afslutning på fiskeriet på Langaa Camping med "gule ærter" (for mere herom tjek Campingpladsens hjemmeside samt facebook-siden og hjemmesiden for Langaa Sportsfiskerforening).

Sluttelig vil jeg ønske alle de fiskere der forsøger sig her til sidst "knæk og bræk". Der er "hug-villige" fisk i åen nu, så lad det samtidig være en opfordring til at tage til åen og få afsluttet 2016-sæsonen på værdig vis!

 

"Knæk og Bræk"

 

M.A. 


..