Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Lidt om fiskeriet i Gudenåen og Lilleåen.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-09-27

Vi er nu et stykke inde i efteråret og det plejer traditionelt at være nu at fiskeriet efter Gudenåens laks og havørreder er allerbedst. Fiske - og fangstmæssigt set er det nok værd at håbe på lidt mere efterårsagtigt vejr, hvis fangsterne for alvor skal svinge sig op. Vandtemperaturen i åen er dog for nedadgående, og det plejer at være befordrende for fiskeriet så det er absolut værd at forsøge sig, også nu hvor vejret er så fint med sol og ikke ret meget vind. Fiskene i åen er nu for størstedelens vedkommende farvede (dvs. i "legedragt"), og specielt hannerne kan nu tirres til hug.

Alle fiskemetoder (dvs. både flue, spin og mede) plejer at virke nu, så det er helt op til den enkelte fisker hvilken metode han eller hun foretrækker. Vigtigst af alt og alfa og omega er det dog at den enkelte fisker "tror" på sin metode - ellers fisker man ikke effektivt, og så er chancen for at fange minimal!

Om man vælger at tage den fisk man eventuelt fanger med hjem til middagsbordet eller man vælger at sætte den ud igen er helt op til den enkelte lystfisker så længe de gældende regler overholdes. Min anbefaling vil dog være at man med fordel kan hjemtage (også farvede) hanner, hvorimod en farvet hunfisk er knap så stor en kulinarisk oplevelse, hvis man vælger at hjemtage en sådan.

Da fiskenes muligheder for at reproducere sig selv i Gudenåen er minimale mener jeg ikke man skal have dårlig samvittighed over at hjemtage fisk til spisebordet, så jeg er helt tryg ved at lade det være op til den enkelte fiskers skøn, og mener ikke han eller hun skal have dårlig samvittighed over at hjemtage fisk her i efteråret. Dog ser jeg gerne at man skåner havørrederne i Gudenåen hvis genudsætning er mulig og dermed giver mening!

Også i Lilleåen kan der stadig gøres gode fangster af havørreder, og efteråret plejer også at kaste nogle fine fisk af sig her, så er man mere til ørreder end laks kan Lilleåen med fordel besøges. Også her virker alle metoder nu. Lilleåen har en stor og naturlig bestand af havørreder så også her er der muligheder for fangst!

 

Sluttelig vil jeg ønske alle der forsøger sig knæk og bræk!

 

M.A  


..