Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Grødeskæring i Gudenåen på strækningen nedstrøms Tangeværket!

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-08-11
Ifølge en artikel i Midtjyllandsavis d. 10-8 2016 har Viborg Kommune, Favrskov Kommune og Randers Kommune besigtiget Gudenåen fra Tangeværket til Stevnstrup. På baggrund heraf er man nået til enighed om, at man ønsker at der fra 15. august skal skæres grøde på strækningen (grøden må skæres i perioden 15. august til 31. oktober) .
Det gør man fordi der flere steder blev konstateret at den regulativbestemte strømrende ikke er tilstede, ligesom man mener at den fortsatte grødeudvikling i løbet af de kommende uger vil skabe yderligere steder, hvor den regulativbestemte strømrende ikke er tilstede.
Grøden skæres i en strømrende på 10 meter, og skal i videst muligt omfang skæres helt ned til vandløbsbunden.
Grøden skæres i vandløbets naturlige strømrende, hvor der i forvejen kun er lidt grøde, således at der fremkommer en strømrende, der følger åens naturlige slyngninger.
Ved Dannebrogspladsen i Ulstrup og ved Stevnstrup etableres der grødeoptagningspladser, og den afskårne grøde skal tages op.
Kommunerne foreslår at der kan foretages et fælles tilsyn, når grødeskæringen er gennemført. Inden syn skal hele strækningen være gennemgået og renset for afskåret grøde.

(Kilde: Artikel i Midtjyllandavis d. 10-8 2016, s. 22)  

..