Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Forårslaks nr. 4. En fangstberetning!

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-05-13
I går - Torsdag d. 12. Maj - lykkedes det undertegnede at få sin fjerde forårslaks på land.
Jeg tog ret sent til åen og valgte at fiske med reje. En fisker fra Randers var kommet før mig, og havde lige fisket stykket, jeg fiskede på, igennem med flue først -dog uden at mærke noget, og han satte sig i græsset og talte med mig, mens jeg fiskede. Min far var også dukket op, efter at have fisket et andet sted ved åen forinden. 
Jeg talte med fiskeren fra Randers om fiskeriet i Skjern Å og Gudenåen, da det begyndte at "småpille"  ved min reje, og egentlig antog jeg, at det var en rimte, der huggede, da huggene ikke var så kraftige, som det gerne er kutyme med laksene. Da "pilleriet" fortsatte, valgte jeg imidlertid at give et hårdt og solidt modhug.
Jeg fik kroget fisken, og den fulgte nu "pænt"  med op mod mig, og jeg troede derfor det var en stor rimte. Den virkede dog ret "tung", og pludselig steg den ud af vandet i et spring, og så var jeg ikke længere i tvivl om, hvad jeg havde kroget. Jeg slækkede derfor af, løsnede bremsen, og lod fisken arbejde ude foran mig, og da det jo ikke var en "kæmpelaks" gik de næste 5-10 minutter rimeligt smertesfrit - dog med en "sur", genstridig og stærk laks i den anden ende af snøren.
Uden den store dramatik kunne jeg herefter selv lande den i mit store og rummelige net, og kunne så ligge endnu en fin forårslaks på "lit de Parade", før min far forevigede fisken og jeg ved åen.
Efter lidt "snak" om det passerede, kørte jeg herefter forbi Langå Camping med "dyret" til verifikation.
Her sagde længden 76 cm og vægten 4.24 kg.
En fisk jeg vil nyde sammen med min familie til min fødselsdag her i Maj, og en laks jeg vil dedikere til mine kollegaer på FOS-laks, der gør det muligt for os laksefiskere at få nogle fantastiske oplevelser langs den å (flod) jeg gerne så blev Danmarks lakse- og havørred å nr. 1!

M.A 

.Forårslaks nr. 4. En fangstberetning!.