Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

DN forstår ikke Kristian Pihl Lorentzens kritik i forbindelse med sagen om fredningen af Gudenådalen.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-05-03
Danmarks Naturfredningsforening (DN) afgør ikke om et område skal fredes eller ej, og derfor forstår fredningsmedarbejder Ann Berit Frostholm ikke Kristian Pihl Lorentzens (V) kritik af interesseorganisationen for "ikke at have respekt for lodsejerne". Det fremgår af en artikel i Midtjyllandsavis d. 30-4 2016.
En fredningsproces er netop baseret på et lovgrundlag, hvor lodsejerne skal høres, og hun afviser at DN ikke er åbne for en dialog, og det er alene Fredningsnævnet med en dommer udpeget af Miljø- og Fødevarerministeren som øverste ansvarlig der afgør en eventuel fredningssag.
Lodsejerne skal altid høres i forbindelse med et fredningsforslag - det følger af den procedure. der er fastlagt i Naturbeskyttelseslovens Kapitel 6, og kan ikke fraviges (Jvf. iøvrigt Naturstyrelsens Hjemmeside).
Ann Berit Frostholm mener således, at når Kristian Pihl Lorentzen mener, at DN trumfer en fredning igennem må det bero på manglende viden om fredningsapparatet.
Desuden påpeger hun at DN lægger op til dialog. Man har således holdt møder med to landboforeninger, jægerne, skovdistriktet, de mest berørte lodsejere, og stillet op til borgermødet i Ulstrup omkring sagen. Desuden har man henvendt sig til Favrskov og Viborg Kommuner for at få dem til at være medrejsere af fredningssagen.
I første omgang vil DN udarbejde et forslag til fredning af Gudenådalen. Det skal så vurderes af Fredningsnævnet. Her kommer der dialogmøder med de involverede lodsejere og andre interesserede. Disse møder er offentlige, og alle kan deltage og alle kan blive hørt.
Processen er i gang, lodsejerne er involverede. Dog er fredningsforslaget ikke skrevet færdigt eller præsenteret, så Ann Berit Frostholm forstår ikke problemet i forhold til den manglende høring og dialog, og vi er klar til at mødes med alle, slutter Ann Berit Frostholm.

(Kilde: Midtjyllansavis d. 30-4 2016, artikel af Preben Just) 

..