Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Ifølge Kristian Pihl Lorentzen (V) har Danmarks Naturfredningsforening (DN) for lidt respekt for de lodsejere der berøres af en fredning.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-05-02
Ifølge Kristian Pihl Lorentzen (V) har Danmarks Naturfredningsforening (DN) for lidt respekt for de lodsejere der berøres af en fredning, og den Grundlovssikrede private ejendomsret, fremgår det af Midtjyllandsavis d. 29-4 2016 (jvf. iøvrigt også tidligere artikler her på siden). En fredning som Danmarks Naturfredningsforening ønsker.
Kristian Pihl Lorentzen har derfor stillet Miljø- og Fødevarerminister Esben Lunde Larsen (V) tre spørgsmål om Danmarks Naturfredningsforenings ret til at stille en sådan sag og praksis ved fredningssager. 
Kristian Pihl Lorentzen har mødt repræsentanter for Foreningen til bevarelse af Gudenådalen, da han og Miljø- og Fødevarerministen besøgte Gudenåcentralen og Gudenåen i Bjerringbro.
Kristian Pihl Lorentzen vil have Esben Lunde Larsen til at svare på om DN ikke har pligt til at analysere en fredningssags negative konsekvenser, eksempelvis via en "VVM-undersøgelse".
Han vil også vide om ikke alle skal høres, inden der tages stilling til en fredningssag.
Endvidere ønsker Kristian Pihl Lorentzen at vide, hvodan det kan være, at lodsejerne ikke er repræsenteret i vurderingen af deres egen ejendom i fredningssager.

(Kilde: Midtjyllandsavis d. 29-4 2016, artikel af Preben Just)

..