Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Særudstilling om den Vestjyske laks på Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-04-18
Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg har i øjeblikket en særudstilling om den Vestjyske laks som vises året ud.
Af museets hjemmeside fremgår det at :

"Særudstillingen er en beretning om en skabning med en enestående livscyklus. Den starter som et æg begravet i bunden af det vandløb, hvor den udklækkede for at føre slægten videre, og vokser sig stor i Atlanterhavet for tilsidst at vende tilbage til nøjagtigt det vandløb, hvor den udklækkede for at føre slægten videre. Det er historien om en fisk, som næsten uddøde, men som ved hjælp fra biologer, moderne teknikker og en ihærdig frivillig indsats genopstod. I dag er den vestjyske laks omdrejningspunktet for et sandt lystfiskereventyr.

I første del af udstillingen møder man bl.a levende lakseunger i et særligt indrettet strømvandsakvarium og i tekster og illustrationer fortælles om laksens fascinerende livshistorie og biologi.
I anden del af udstillingen fokuseres på, hvad der gør den vestjyske laks speciel. Her kan man bl.a blive klogere på, hvorfor den næsten forsvandt, og ikke mindst på det kæmpe arbejde, der senere er blevet udført for at forbedre laksens levevilkår. Udstillingen afrundes med historien om fiskeriet på den værdifulde fisk, hvor tekst og billeder suppleres med udstilling af det grej, der gennem tiderne er brugt af lystfiskere langs de vestjyske vandløb."

I forbindelse med udstillingen er der endvidere arrangeret en fotokonkurrence. Denne konkurrence er åben for alle og løber fra d. 16-4, hvor fiskeriet blev givet fri i de vestjyske vandløb og løber frem til d. 15-10, hvor de vestjyske vandløb atter fredes! Interesserede kan se mere herom på museets hjemmeside! 

(Kilde: Hjemmesiden for Fiskeri og Søfartsmuseet. Saltvandsakvariet. Esbjerg).

..