Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Penge på vej til "naturbroer" i Tange Sø.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-04-16
Silkeborgs Kommunes Kultur-,Fritids og Idrætsudvalg har anbefalet Byrådet at der gives en anlægsbevilling på 44 000 kr. til 3 naturbroer i Tange Sø. Hermed er de 3 broer, der skal give folk mulighed for at se Tange Sø kommet et skridt nærmere en realitet, fremgår det af Midtjyllansavis d. 8-4 2016.
Det er Andelsselskabet Gudenaacentralen der er ansøger og kommer til at stå som ejer af faciliteten. Samarbejdspartnere er "Størreforeningen vedrørende tursejllads på Tange Sø", Børnehuset Ans og Ans Skole.
Af projektbeskrivelsen fremgår det, at frivillige, lokale ildsjæle med tilknytning til Energimuseet, Tangeværket og det lokale foreningsliv vil stå for den praktiske drift og vedligehold, samt medvirke til tilrettelæggelsen og videreudvikling af projekt "Naturbroer i Tange Sø", hvor der skal være helt nye oplevelsesmuligheder, som gør, at man bliver inddraget til videre opdagelse, bevægelse og oplevelser med Tange Søs natur- og kulturhistorie.
Projektet forventes samlet at koste 860 000 kr. med moms og "Støtteforeningen vedrørende tursejllads på Tange Sø" er projektansvarlig overfor bevilgede fonde og myndigheder, og man har været i dialog med LAG Viborg, Hedeselskabet, 15. Juni-fonden og Friluftsrådet om midler til projektet, skriver avisen.

(Kilde: Midtjyllandsavis d. 8-4 2016, artikel af Morten Hallstrøm) 

..