Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Forårslaks nr. 2 til skribenten! En fangstberetning!

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-04-12
Efter et par "pladsskift" lykkedes det i går undertegnede at fange sin anden laks dette forår. Jeg var så småt ved at indstille mig på, at tage hjem og få mig noget at spise, da min spinner pludseligt blev stoppet midt i strømmen, og der kom liv i den anden ende!
I starten tog laksen det meget stille og roligt, og opførte sig "eksemplarisk", og fulgte pænt med op ad åen, hvilket passede mig godt, da jeg havde et træ nedstrøms for mig, som jeg ikke ville kunne passere med den høje vandstand, der nu er i åen, hvis fisken gik herned.
Jeg lagde herefter lidt hårdere pres på laksen, med det resultat at den væltede sig en enkelt gang ud af vandet, og tog to rigtig hårde og kraftfulde udløb på forholdsvis stram bremse. Herefter satte den kursen nedstrøms, og gik ned forbi træet, som jeg frygtede.
Jeg slækkede herefter af, blev stående, og holdt et konstant pres på den, hvorefter den atter - og heldigvis - vendte og kom retur, og op til mig igen. Herefter tog den en 3-4 seje udløb, før den omsider viste træthedstegn, og begyndte at kæntre.
Jeg fandt nu mit net frem, og gjorde mig klar til landingen. Da jeg ville lande fisken fik jeg totredjedele af fisken i nettet, men løftede nok nettet en anelse for tidligt - i hvert fald røg den atter retur, og tog sig en tur til, før jeg med et fast greb om haleroden kunne bringe den sikkert på land, efter ca. 15 min. spændende kamp.
En herlig følelse kunne herefter brede sig i kroppen, og veltilfreds kunne jeg med priesten tage livet af den og ligge den tilrette i græsset, og nu nyde den smukke og stærke fisk.
Efter at have siddet og nydt laksen lidt, og atter fået "samlet" mig i det skønne forårsvejr kunne jeg begive mig ned mod bilen. Her faldt jeg i snak med en medfisker, og han tog lidt billeder af mig og fisken, før jeg - som en glad mand - kunne køre forbi Langå Camping og lade mig indskrive med laksen før turen atter gik hjemover.
En perfekt afslutning på en flot og skøn solskinsfyldt forårsdag - så ved man, hvorfor man er lystfisker!

Knæk og bræk!

M.A

.Forårslaks nr. 2 til skribenten!  En fangstberetning!.