Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Naturbroer og solbåd på Tange Sø.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-03-26
Tirsdag d. 22-3 2016 fremgår det af Midtjyllandsavis at "Støtteforeningen vedrørende tursejllads på Tange Sø" vil sætte et projekt i gang, der skal give befolkningen bedre mulighed for at nyde Tange Sø. Man vil således bygge tre naturbroer ved Tange Sø. Disse broer skal gå 15 meter ud i Tange Sø, og af projektmaterialet fremgår det bl.a at man vil give - især unge og ældre - mulighed for at opleve og lære af naturen på tæt hold. Der er også planlagt en naturbro ved Gudenaacentralen ("Værket") og ud i søen.
Af avisen fremgår det at både Viborg og Silkeborg Kommune har sagt ja til projektet. Iøjeblikket mangler man dog at finde midlerne, men dette vil man forsøge ved at søge forskellige fonde.
Der er også planer om at der snart kommer en "solbåd" på Tange Sø. Man har således lavet en aftale med Gudenaacentralen om at købe en 12 personers soldrevet turbåd, og Gudenaacentralen vil så leje solbåden ud til "Støtteforeningen vedrørende tursejllads på Tange Sø"!
Ifølge Jørn Wurtz (tidligere borgmester i Silkeborg) der er formand for "Støtteforeningen vedrørende tursejllads på Tange Sø" kan man således udvikle turbådsideen
på Tange Sø, og "få sat det driftsmæssige på plads i lille skala". Båden bliver 7.5 meter lang, og er 100 procent handicap-tilgængelig. 
Det er meningen at "den lille solbåd" skal sættes i vandet i begyndelsen af sommeren, og indvies officielt i forbindelse med Tange Sø Folk festival!

(Kilde: Midtjyllandsavis, d. 22-3 2016)    

..