Udprint denne side

Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Gudenåkonkurrencen 2016.

Kilde/Info fra: M.A/DCV. den 2016-09-20

Gudenåkonkurrencen blev sædvanen tro afviklet den 3. weekend i september, dvs. her d. 16-9 og 17-9 2016.

De 4 foreninger med fiskevand i Gudenåen - Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening, Langaa Sportsfiskerforening, Randers Sportsfiskerklub og Hadsten Lystfiskeriforening lagde "vand" til, og konkurrencen blev i år afviklet i det flotteste sensommervejr, hvor temperaturen lå omkring de 20 grader begge konkurrencedage.

Det var muligt at købe et deltagerbevis i forsalg hos Grejbiksen i Trige, Circle K i Bjerringbro, Langaa Camping, Bamsebo Camping, Lystfisk.dk, Randers Jagt og Fiskeri, JAFI Viborg samt Fiskekort.dk til 250 kr. for seniorer og 100 kr. for juniorer, og det benyttede 252 forventningsfulde deltagere sig af. De formåede over de to dage at fange 12 laks og 16 havørreder. Herudover var der en række juniorfangster i form af 3 gedder, 4-5 (?) aborre, 3 rimter, 1 skalle og 1 fladfisk.

Vinder af lakseklassen blev Thomas S. Larsen som på orm fangede en laks på 89 cm og 7.11 kg på zone 5.

Største havørred fangede Ejner Kaa på Hadsten Lystfiskeriforenings fiskevand i Lilleåen på spinner. Den var 78 cm lang og vejede 5.87 kg.

I juniorklassen vandt Rasmus Frøstrup med en gedde på 72 cm og 2.60 kg fanget på zone 4 på spinner.

Til vinderne af lakse- og havørredklassen var der et gavekort på 5000 kr. mens der til vinderen af juniorklassen  var et gavekort på 2500 kr. sponseret af konkurrencens hovedsponsor - Grejbiksen.

Ialt var der 10 præmier i lakse- og havørredklassen  mens der var 5 præmier til juniorerne, og herudover en ABU grejæske med spinnere og blink til en værdi af 100 kr. til de juniorer der ikke vandt en præmie på fisk.

Fredag aften fra kl. 20.00 var der mulighed for at købe helstegt pattegris med tilbehør i de opstillede telte (skænket af Entrepenør Poul Pedersen A/S Århus og H.B Jensen Diamantboring og Skæring Bjerringbro), og deltage i udtrækning af præmier på madbilletten.

Lørdag morgen var der rundstykker og kaffe sponseret af Vennelyst Bageri i Kristrup til de der mødte frem fra kl. 7.

På pladsen havde Grejbiksen en stand, ligesom Mogens Olesen fremviste sine fine MO-woblere der nu er sat i produktion, og Rasmus Ottesen bandt Gudenå- og geddefluer. Lørdag blev der også solgt pølser, burgere og øl og vand på pladsen.

Også Danmarks Center for Vildlaks (DCV) var repræsenteret på pladsen med en fin stand, ligesom der var en tombola med flotte "grej-gevinster", hvor man kunne prøve lykken.

Herfra skal lyde en tak til de mange frivillige, sponsorer og samarbejdspartnere der bidrog til arrangementet!

I år er det bestemt at årets overskud fra konkurrencen går til arbejdet med opdræt og udsætning af havørreder, mens bestyrelsen bag arrangementet senere på året vil vurdere om en del af overskuddet også skal doneres til ekstra ordinær udsætning af laksesmolt.

Som de lidt sparsomme fangster indikerer er der stadig behov for at få nogle midler indsamlet, således at Gudenåen stadig kan vedblive at være et attraktivt fiskevand. For egen regning vil jeg gerne sige at jeg finder det lidt tankevækkende at der til konkurrencen blot blev indvejet 2 havørreder fra Gudenåen. Lad os derfor håbe på en fortsat flot opbakning og fremmøde til næste år - Gudenåens ædelfisk har stadig behov for midler hvis bestandene skal opretholdes!

 

M.A    


.Gudenåkonkurrencen 2016..